Tuesday, 22 July 2014

Testimoni dan Cara Pengambilan Performance Drink Shaklee untuk kekal cergas

Mereka yang aktif lebih-lebih lagi yang gemar bersukan, mereka adalah golongan yang perlu memastikan mengambil air secukupnya untuk  kekal hidrasi. Kekurangan air dalam tubuh boleh mempengaruhi prestasi ketika latihan. Namun, jika anda minum terlalu banyak ia boleh menyebabkan kekejangan berlaku semasa latihan.

Cara yang terbaik untuk anda memastikan pengambilan air seharian adalah betul?
  1. 2jam sebelum anda melakukan senaman - Perlu minum air sebanyak 450ml-600ml (1 botol mineral yang kecil)
  2. 15minit sebelum senaman - ambil lagi minuman sebanyak 240-300ml (separuh botol mineral yang kecil)
  3. Setiap 15minit semasa latihan - ambil 240ml air( setengah botol mineral kecil)

 
Sekiranya tubuh anda kehabisan glukos, anda kemungkinan akan pitam atau pengsan dan boleh mengakibatkan penurunan prestasi anda menurun secara mendadak.

Secara amnya, air kosong berguna pada 60 minit pertama, selepas jangkamasa itu anda mungkin boleh memilih minuman bertenaga. Tambahan pula jika anda beraktiviti sukan dalam persekitaran yang panas, menyebabkan anda akan lebih banyak berpeluh. Di sinilah anda memerlukan minuman bertenaga selepas 30-45 minit beraktiviti, untuk memastikan tubuh anda mendapat gantian elektrolit yang diperlukan.

Cuaca di Malaysia semakin panas, kita akan mudah terhidrasi. Oleh itu, campuran performance drink adalah pilihan yang tepat bagi atlet, gemar bersenam dan mereka yang gemar berpuasa. Mengapa anda perlu melilih performance drink Shaklee?


Testimoni Performance Drink
Salam, hari ini puasa suant setelah sekian lama x puasa. Dah petang macam ni biasanya dah lembik lutut dah, sekarang ini masih larat naik turun tangga ofis aras 3. Alhamdullialh, mungkin sebab tadi sahur dengan mealshake+ESP+PD+madu...pasni boleh la amalkan di bulan Ramadhan yang akan tiba x lama lagi :)
 Puasa hari ini, rasa segar jer. rasa macam tidak puasa plak. perut kenyang dengan air je. minum ESP+Milo Pas tu minum PD+Oren (macam org putih plak?) Pastu air masak, memang penuh tangki, an alhamdullilah . Tuaian pagi ini masih maintain...

Alhamdullilah, In shaAllah masuk 5 hari dah kita berpuasa dan 5 hari saya makan PD(performance drink)... rasa bertenaga dan perut tidak masuk angin walaupun anak kerap menyusu...puasa kedua, sya & hubby bergotong royong membersihkan halaman rumah yang dah lama terbiar disebabkan kesibukkan masa...alhamdullilah sampai ke patang kita orang bertenaga..heheh hasil penangan performance drink..terbaik



Testimoni seorang bayi. (pastikan anda mendapat nasihat doktor, kerana produk ini sesuai bagi kanak2 12 tahun keatas) 
Alhamdullilah Muhammad(10 bulan) semakin sihat dengan izin Allah lepas bagi minum sedikit performance drink shaklee semalam, dia semakin segar dan dah nak main, susu pun minum, lebih segar la, sebelum tu lembik, tidur jer. dehydrated sebab kurang minum susu dan tidak makan. dia dah beberapa hari demam kuat, ada ulser penuh dalam mulut, dan ada tanda-tanda kene campak. lepas bagi performance drink petang semalam, dah tidak demam dah. Alhamdullilah, memang sangat berkesan. sikit je saya campur, dalam secubit je denagn setangah cawan air, sebab dia masih baby. Bila rasa pun memang tidak rasa performance drink tu, rasa air masak jer. tapi kesannya tiptop. performance drink ini memang sangat bagus untuk kembalikan kesegaran. pure hydration drink. juga bagus untuk ibu menyusu yang ingin menjalani puasa tidak lama lagi

Seorang wanita berumur 55 tahun menyahut cabaran flying fox
Seorang lelaki berumur 40 tahun berkayuh basikal 250km tanpa henti
 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=2ef13886ae1ff812f347d9af833fa57a


HUBUNGI SAYA PENGEDAR SHAKLEE ANDA!!
SERI NIAN BINTI AKMAD
012-7805727
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Penghantaran COD cash on delivery di kawasan Bandar enstek, Kota Seriemas, Seremban 2, Kuaters KLIA, Jijan, Felda LBJ, LB Johnson, Nilai,

No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana tinggalkan komen